RENTAT DE BOLQUERS DE TELA AMB AIGUA DURA.

A la majoria de regions d’Espanya, i especialment a Catalunya, trobem un alt grau d’aigua dura.

Moltes vegades només ens n’adonem quan hem de netejar residus de minerals (calç) de la nostra dutxa, aixetes, pica… No som conscients de com l’aigua dura afecta en el rentat de la nostra roba, especialment si ja fem servir un bon detergent amb estovadors d’aigua inclosos.

L’aigua dura marca una gran diferència en el rentat dels bolquers de tela, ja que els dipòsits de minerals que es queden a les nostres aixetes també es queden als teixits i, quelcom que a la roba del dia a dia seria un problema relatiu, als bolquers de tela genera un gran problema.

Els dipòsits de minerals atrapen bacteris. Els residus causen olor a amoníac, repel·lència i fins i tot erupcions o cremades a la pell. Moltes persones confonen residus d’aigua dura amb residus de detergent (això és un mite), perquè veuen escuma a l’aigua després d’esbandir el detergent. La bona notícia és que un excés de detergent no provoca una absorció inadequada als teixits, però amb aigua dura els teixits atrapen residus i detergent, el que provoca que es generi escuma residual. El que veiem realment és l’efecte de l’aigua dura a la tela i, si hi ha residus de detergent, podem estar ben segures que també hi haurà bacteris.

La solució és afegir la quantitat correcta de detergent (la que recomana el fabricant) i afegir un estovador d’aigua (anticalç). L’aigua dura no és la nostra amiga i necessita una rutina efectiva de rentat per a evitar els seus efectes. Fer servir una quantitat de detergent insuficient per a rentar una càrrega d’alta brutícia pot ser perillós, de manera que, per a rentar els bolquers de tela, en contra del que habitualment es diu, més detergent és millor, sempre seguint les instruccions del fabricant.

Els detergents en pols contenen més estovadors d’aigua que els detergents líquids i normalment netegen millor. Sovint, en aigua dura, els estovadors d’aigua inclosos al detergent no son suficients. Amb una càrrega d’alta brutícia el detergent necessita ajuda extra per treballar efectivament.

El millor estovador d’aigua per afegir a la nostra rutina de rentat és l’anticalç, actualment fàcil de trobar a la secció de rentat del supermercat.

Quelcom que MAI s’hauria de fer amb aigua dura son esbandides extres o afegir-hi massa aigua per la mida de la càrrega. Tot i que sigui una pràctica molt habitual en el rentat de bolquers de tela, és molt perjudicial per als bolquers, a més malgastem una gran quantitat de recursos innecessàriament. Al realitzar esbandides extres després de finalitzar el cicle del rentat, estem dipositant de nou els minerals durs que el detergent i l’anticaç han estat treballant per eliminar. Si per una altra banda estem fent servir massa aigua per a la mida de la càrrega, estem debilitant el detergent, de manera que deixarà que els minerals dominin i es dipositin els seus residus a la tela.

Fes servir el nivell d’aigua apropiat per a la mida de la càrrega: una càrrega petita de bolquers, nivell baix d’aigua. Els bolquers necessiten fricció per a netejar-se bé, si floten en massa aigua no es netejaran correctament, per això és interessant omplir la càrrega de la rentadora amb més roba, sempre de mida petita per a propiciar la fricció.

Optimitzem els recursos i seguim les instruccions del fabricant.

Agua Dura y Pañales de Tela
Per a la correcta visualització, ha d'acceptar les cookies.