NO ÉS EL MATEIX DETERGENT QUE SABÓ

Detergent i sabó són dos termes que sovint es fan servir indistintament per a designar el producte de neteja que fem servir a la rentadora i que realment són dos compostos totalment diferents.

Tot i que la finalitat dels dos és la mateixa, netejar la roba, cadascun ho fa a la seva manera.

La diferència principal és que els sabons són el producte de processos químics a partir de substàncies naturals (greixos vegetals o animals)

Els detergents són creats en base a la composició de matèries primes sintètiques, el que coneixem com tensioactius, que redueixen la tensió de l’aigua i que permeten que es desenganxin les taques.

La primera impressió és que el sabó pot ser més respectuós amb el medi ambient, degut a que es produeix gràcies a un procés de saponificació de components naturals, però presenta la desavantatge que deixa residus, especialment en aigua dura, el que implica que es necessita més quantitat d’aigua per aclarir, més temps a la rentadora (més consum elèctric), residus a la rentadora i com també s’acumulen restes a la roba, menys vida a les nostres peces, en aquest cas els bolquers.

Els detergents, que semblen més contaminants pel seu origen sintètic, realment no ho són tant si fem servir la dosificació correcta segons el tipus de brutícia de la roba i la duresa de l’aigua, estan preparats per a no deixar residus després del rentat, escurçant l’esbandit i fins i tot millorant l’aspecte de la roba, en aquest cas els nostres bolquers.

En termes d’ecoeficiència, un correcte ús del detergent, implica menys consum d’aigua (oblida’t d’esbandits extra), electricitat i allarga la vida de la roba i dels bolquers.

Enllaços d’interés:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Detergent

https://ca.wikipedia.org/wiki/Tensioactiu