Per què utilitzar bolquers de tela

1- SALUT DE LA PELL DEL NOSTRE NADÓ:

Els bolquers de tela estan fabricats amb teixits naturals i transpirables, com poden ser cotó, bambú o cànem.
Per contra els bolquers d’un sol ús porten substàncies químiques i tòxiques com:
– Residus de dioxina (considerat per la EPA, agència de protecció ambiental dels EUA, com el residu més tòxic de tots els relacionats amb el càncer).
– Tributil d’estany (TBT) nociu en contacte amb la pell, tòxic per ingestió, irrita ulls i pell, risc greu per a la salut en cas d’exposició perllongada.
– Poliacrilat de sodi (és el que aconsegueix l’efecte súper absorbent i el que més irritacions provoca).

2- ECONOMIA:

La despesa econòmica és inferior. Es calcula que la despesa anual en bolquers d’un sol ús per un nadó oscil·la entre 1000€ i 1500€, depenent de la marca escollida.
Amb els bolquers de tela s’estima que el cost total oscil·la entre 400€ i 500€ depenent de la marca i el model, però és una despesa que s’amortitza ràpid, ja que s’inclouen tots els bolquers des del naixement fins que el nadó deixa el bolquer.
S’ha de tenir en compte que aquests bolquers  els podràn fer servir fins a tres nadons, de manera que l’estalvi és encara més notable.

3- MEDI AMBIENT:

Els bolquers d’un sol ús generen per nadó aproximadament uns 2700kg de rebuig no biodegradable (sense considerar el que es genera en fabricar-los). Segons el Ministeri d’Economia, a Espanya es fa servir una mitjana de 124 bolquers mensuals per nadó. Un sol bolquer triga de 200 a 500 anys en descompondre’s.
Els bolquers d’un sol ús son uns dels productes més trobats en els abocadors.

4- FACILITAT D’ÚS:

Actualment, la majoria dels bolquers de tela són unitalla, de manera que no ens hem de preocupar de les talles, el bolquer creix amb el nadó.
Potser tens la imatge de l’àvia rentant els bolquers a la pila a mà. Avuí no és necessari tot això, ni bullir-los ni tenir una cura especial, es renten a la rentadora i només és necessari seguir uns petits consells: fer un prerentat i un rentat, amb un detergent convencional seguint les instruccions del fabricant i afegir anticalç en cas d’aigua dura, es poden rentar amb la roba de la resta dels membres de la casa i assecar al sol.

5- ES DEIXEN ABANS ELS BOLQUERS:

Els nadons que fan servir bolquers de tela, aprenen abans a controlar els seus esfínters. La raó bàsica és que quan mullen un bolquer de tela ho noten de seguida, amb els d’un sol ús és molt probable que no sàpiguen què està passant al seu cos perquè no noten res.

6- ESTÈTICA:

Avui podem trobar al mercat no només una gran varietat de materials, sino també una gran varietat d’estampats i colors. Són tan bonics!!!