BOLQUERS DE TELA UNITALLA O PER TALLES?

Aquest és un dels dubtes que més ens trobem i que nosaltres mateixes ens vam plantejar quan ens vam decidir a fer servir bolquers de tela. Amb la varietat de models, teixits, sistemes… que existeixen, també cal pensar en la talla? Doncs sí, però no pateixis que t’ho posarem molt fàcil.

Bolquers de tela unitalla.

Són bolquers que creixen amb el nadó. En la majoria de models la talla es redueix mitjançant uns snaps que trobem a la part davantera del bolquer, d’aquesta forma podem fer el bolquer més gran a mesura que el nadó creix. En teoria podem utilitzar aquests bolquers durant tota l’etapa de bolquer, i diem en teoria perquè, com veuràs, hi ha matisos.

En un principi l’unitalla sembla un sistema ideal: reduïm la despesa econòmica i ens oblidem d’haver de renovar bolquers cada cert temps. Però això té un desavantatge a destacar, i és que és molt possible que durant les primeres setmanes, inclús mesos, la majoria de bolquers unitalla quedaran molt grans. Tot i que molts fabricants recomanen l’unitalla a partir dels 3-4kg i tot i que de la zona de les cames pugui tancar molt bé, quedarà molta tela sobrant i això pot complicar l’ajust i que hi acabi havent fuites.

Bolquers de tela per talles.

Els fabricants fan vàries talles per a poder triar la millor opció segons la mida i el pes del nadó, d’aquesta forma s’adaptarà millor. Això és un gran avantatge, doncs el bolquer ajustarà fàcilmet, no hi haurà un volum excessiu i no sobrarà tela per cap lloc. Però… els nadons creixen molt ràpid, sobretot els primers mesos, així que de seguida quedaran petits i, per tant, la despesa econòmica es multiplica.

Què recomanem nosaltres?

Utilitzar un màxim de dues talles, una d’acabat de néixer que, depenent del fabricant, pot durar fins als 9kg, aproximadament, i d’aquí passar a l’unitalla fins que deixi el bolquer. Si ho teniu molt, molt clar, podeu incorporar algún unitalla des del principi, però assegureu-vos que ajusti bé, sempre deixeu-vos aconsellar sobre quines marques compleixen aquests requisits.

Començar per una talla d’acabat de néixer que ens doni marge de mida ens facilitarà la col·locació del bolquer evitant fuites, tela sobrant i els amortitzarem força.

Recorda que cada família és única i triar un model o un altre, una talla o una altra depèn també de les característiques i necessitats de cadascuna.