PRESENTACIÓ LLIBRE ” LLEVADORES CASOLANES DEL S.XX.” DE LAURA NÚÑEZ GALVÁN

LLevadoras-defini.inddLlevadores casolanes del s.XX. Pràctiques, coneixements i vivències d´un ofici (Ed. Bellaterra)

Aquest llibre recorre la història de dues generacions de llevadores a partir d’entrevistes realitzades en el territori català : d’una banda, aquelles que van acompanyar l’embaràs i el part en l’època de la postguerra davant d’aquelles que van oferir els seus coneixements i saviesa en el període post franquista. Tant les unes com les altres donen el seu punt de vista respecte al que va significar treballar a les llars, quines dificultats van haver de sortejar així com rescaten un bon grapat d’anècdotes que els va tocar viure.

La present obra a més, enfoca l’estudi en el pes i la importància que s’ha establert davant el ritual de néixer i quins han estat els factors mèdics i socials per tal d’esdevenir-ne una professió. Això sí, sense obviar el llegat d’aquell conjunt de dones que durant els segles anteriors, amb molta empenta i poca formació, van ser les antecessores en el mestratge d’acompanyar els naixements. El llibre recull fets insòlits amb que aquestes dones es van haver d’enfrontar en la assistència d’embarassos i parts de la llar catalana i donen testimoni de l’evolució de rituals, instrumentals o formes d’abordar aquest ofici ancestral.

Laura Núñez es llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. S’ha especialitzat en el món de la maternitat indígena i realitza  xerrades, tallers i seminaris sobre concepció, embaràs, part i criança a diferents pobles del món, per a universitats, biblioteques i per a l’Associació Mares Doules de Barcelona. És coautora del llibre Momentos Insurreccionales i autora de diferents relats breus ( Premi Paraules d’Adriana, 1999-2001).

Té tres fills nascuts a casa.

DATES I HORARIS:

Dimecres  11 d’octubre a les 18:00h

Aforament limitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *