Idees bàsiques per rentar bolquers de tela.

Quan una família es planteja utilitzar bolquers de tela, moltes vegades apareixen dubtes i una de les principals preguntes és: Com rentar els bolquers de tela? En realitat és un tema molt més fàcil del que sembla, únicament es tracta de respectar 8 idees bàsiques per assegurar-nos que quedin ben nets i que durant el procés no es fagin malbé els teixits. A partir d’aquí hem de buscar la rutina de rentat que millor s’adapti al nostre rimte i funcionament, per poder dedicar el temps a altres coses.

En aquest post, intentarem deixar clars aquests conceptes bàsics de com rentar els bolquers a la rentadora, i més endavant entrarem en qüestions més específiques o dubtes concrets.

 

1.-No utilitzar leixiu.

El leixiu és un producte químic molt fort, que pot acabar afectant la tela i fent que es degradï molt ràpid; a més qualsevol resta pot provocar reaccions adverses a la delicada pell dels nadons.

2.-No posar suavitzant.

Els suavitzant acaben taponant els porus de la roba, fent una pel.lícula que perdujica la capacitat d’absorció i provoca més fugues.

3.-No fer servir blanquejants químics.

Con en el cas del lexiu són molt forts, perjudicials per la tela i susceptibles de provocar reaccions al.lèrgiques a la pell. El sol és el millor blanquejant, no contamina, és gratis i al mateix temps que elimina les taques,  les crema i desinfecta.

4.-Usar detergents sense enzimes, blanquejants ni perfums.

Quan més bàsic sigui el detergent, millor, ja que té menys residus i components que puguin afectar els texits. Existeixen moltes bones opcions, d’una gamma de preus molt variada, des de les “nous de rentat”, a sabons ecològics, i detergents especialment formulats pels bolquers, però també detergents normals que es pot trobar al supermercat de la cantonada de casa.

5.-Fer servir aigua abundant per rentar.

Aquesta idea a vegades espanta, però encara que utilitzem una BONA quantitat d’aigua en el procés de rentat, la quantitat que fa servir la indústria per el.laborar la cel.lulosa i cada un dels bolquers d’un sól ús és molt més exagerada, o sigui que encara n’estarem estalviant. Així que quan rentem els bolquers de tela necessitem molta aigua. Com ? Doncs depenent de cada màquina de rentar ( les seves característiques i eficàcia enrgètica ), podem fer un pre-rentat o un aclarat extra.

6.-Posar poc sabó.

Qui realment fa que les capes d’absorció quedin ben netes és l’aigua, el sabó no es necessari en quantitat. Si fem una rentadora de bolquers n’hem d’utilitzar la meitat o tres quartes parts del que faríem servir habitualment.

7.- Omplir poc la rentadora.

És la manera de que l’aigua penetri bé en el teixits i en assegurem que queden ben aclarits. Depenent de la capacitat de la rentadora estem parlant d’uns 12-18 bolquers.

8.- Els bolquers de tela no han d’estar més de 3 dies bruts, sense rentar.

Primerament per raons d’higiene i també perquè llavors el teixit s’impregna de les olors i amb el rentat costen més d’eliminar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *