Els diferents models o sistemes de bolquers de tela.

Sigui quin sigui el model de bolquer de tela tots parteixen de la mateixa idea bàsica. És a dir els bolquers de tela es composen d’una capa exterior impremeable, que serveix per evitar que res surti fora i una capa interior absorbent, encarregada de recollir-ho i absorbir-ho tot.

Depenent de com es relacionin aquestes dues capes, sorgeixen els diferents tipus de bolquers de tela que trobem al mercat.

TE1 ( totenun ), és un bolquer en el quan la capa impermeable i la capa absorbent estan unides, normalment cosides, i no es poden separar. Això significa que cada vegada que s’usa s’haurà de posar a rentar sencer.

.avantatges: és un sistema molt pràctic, fàcil i intuitiu d’usar.  L’ideal per quan surts de casa i  hauràs de canviar al nadó fora, doncs un cop net “ja està llest per usar”, no requerix més.

.desavantatges: el fet de tindre les dues capes unides, fa que l’assecat sigui més lent. El seu preu pot ser lleugerament superior als altres.

P1060676 P1060677

TE1 de BUTXACA, en aquest model de bolquer de tela la capa impermeable està cosida a una tela absorbent, formant una butxaca interior que es farceix amb l’absorbent pròpiament dit.  La idea és la mateixa que en el model anterior, doncs un cop brut es renta tot el bolquer, però l’absorbent va a part, afavorint un assecat més ràpid.

.avantantges: molt similars al TE1.

.desavantatges: requereix insertar-hi l’absorbent abans d’usar.

P1060681  P1060683

TE2 ( totendos ), és un sistema de bolquer en el qual l’absorbent va unit a la capa impermeable amb snaps ( també dits broches o fermalls ). Normalment cada vegada que l’usem s’hauràn de rentar totes les parts, però a vegades la part exterior queda neta i es pot reutilitzar, amb absorbents extres.

.avantatges: com que està separat per parts, l’assecat és més ràpid. Muntar el bolquer un cop net i sec, és molt ràpid, doncs només s’ha de col.locar l’absorbent en els snaps.

.desavantatges: normalment s’han d’usar els absorbents originals de la marca. Encara que estiguin pensats per no haver de rentar cada vegada la capa exterior, en els totendos, no sempre acaba de funcionar, i molt sovint s’han de posar sencers a rentar.

P1060678 P1060679 P1060680

COBERTOR, cobertor és el nom que rep la capa impermeable exterior. Serveix per cobrir i mantindre a lloc l’absorbent que es vulgui utilitzar, evitant que surti fora la humitat o que hi hagin fugues.

.avantatges: és el sistema que surt més econòmic, a més de pràctic. El cobertor no s’acostuma a embrutar, així que es pot reaprofitar vàries vegades ( 3-4 cops ). S’asseca molt ràpid

.desavantatges: es necessari “muntar-lo”, és a dir cada vegada que l’uses has de col.locar l’absorbent.

P1060684

ABSORbENT, és la capa interna, que entra en contacte amb la pell del nadó i que com el seu propi nom indica serveix per absorbir. N’existeixen de molts materials i classes diferents, principalment en distinguim tres models:

.GASES: absorbent de forma quadrada d’uns 70x70cm, que resulta molt pràctic perquè s’asseca molt ràpid i que podem plegar de diverses maneres, la més senzilla i habitual és en forma allargada. És el sistema clàssic, més similar al de “tota la vida”. Té molt bona capacitat d’absorbència.

P1060691

.INSERTABLE: aquest absorvent ja vé confeccionat en forma de rectangle allargat, així doncs no es necessari plegar, però per contra augmenta el temps d’assecat. La capacitat d’absorció i volum varia molt depenent de la marca i el material. També es pot usar com a reforç dels TE1 o TE2.

P1060688

.PREDOBLEGAT: també el sentireu anomenar “prefolded”, el nom en anglés. És un entremig entre els dos sistemes anteriors, ve predoblegat formant un quadrat gran. A l’hora d’usar-lo, farem dos plecs per donar-li forma allargada; en canvi, l’estendrem obert perquè s’assequi més ràpid.

P1060689 P1060690

AJUSTAT, és un absorbent,  però una mica diferent, té forma de bolquer i es pot tancar i col.locar igual, ara bé necessita cobertor. S’utilitza sobretot de nit, perquè té una gran capacitat d’absorbència.

.avantatges: molt absorbent.

.desavantatges: col.locat fa bastant volum i triga a assecar-se.

P1060685 P1060687

Existeix una varietat molt característica d’ajustats que es tanquen mitjançant una llaçada feta amb la cinta que incorporen i que es coneixen com “ANUDADOS”

P1060686

SISTEMA HÍBRID, aquest sistema permet combinar els absorbents de tela amb absorbents de cel.lulosa d’un sol ús; així a cada moment podem escollir quin absorbent preferim.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *