RUTINA DE RENTAT DELS BOLQUERS DE TELA

RENTAT:

-No utilitzeu productes abrasius: lleixiu, blanquejants, vinagre, etc.

-No feu servir suavitzant.

-Podeu rentar amb aigua calenta, millora la neteja, però no és imprescindible. Cal comprovar a les etiquetes de cada bolquer quina temperatura màxima accepta, normalment entre 30º i 40ºC.

-Feu un prerentat, ja sigui amb un programa amb prerentat (sobretot que buidi el tambor entre un pas i l’altre ) o amb un rentat ràpid previ al rentat principal.

-Ompliu la rentadora entre 2/3 i 3/4, perquè els bolquers circulin bé i hi hagi prou fricció (millor no afegir-hi roba de casa com llençols i tovalloles que atrapen els bolquers).

-Utilitzeu un detergent que no porti més d’un 5% de sabó i millor en pols, en la quantitat recomanada pel fabricant per a roba molt bruta en el rentat i una proporció en el prerentat (habitualment la meitat).

-Depenent de la duresa de l’aigua utilitzeu anticalç, en la quantitat recomanada pel fabricant en el rentat i una proporció en el prerentat (habitualment la meitat).

ASSECAT:

-La millor opció és a l’aire lliure, consumeix menys energia i no contamina.

-El sol directe és un blanquejant natural, elimina i desinfecta les restes de taques que puguin haver-hi després del rentat.

-En general els absorbents aguanten molt bé el sol, però el PUL (el teixit impermeable dels cobertors ) pot fer-se malbé a causa de l’excés de sol constant, així que per precaució és millor estendre’l a l’ombra.

-La majoria de bolquers poden assecar-se a l’assecadora (sempre es convenient revisar l’etiqueta), però millor no posar-hi els cobertors o part impermeable.

A TENIR EN COMPTE:

-És important llegir les etiquetes dels nostres bolquers i respectar-ne les indicacions de rentat, és a dir: quina és la temperatura màxima de rentat, si poden anar a l’assecadora, etc.

-Algunes cremes de bolquer poden tacar o deixar restes greixoses a la part absorbent, restant absorbència als bolquers. És millor en aquests casos fer servir un folre de cel·lulosa o de tela, i que les cremes o olis siguin d’origen natural (no mineral).

-El tractament amb Apiretal pot provocar taques fosques (a través del pipi) que costen molt de treure.

-Si tens bolquers amb Velcro, recorda tancar-los sempre abans de rentar-los.

-Un cop els bolquers estan bruts, podem deixar-los fins a 2-3 dies en un recipient amb tapa i forats que permetin certa ventilació abans de rentar-los.

-Primer eliminarem els residus sòlids o pseudo-sòlids, ja sigui gràcies als folres, amb el mànec de la dutxa al vàter o amb un raspallet especial al bidet, safareig o pica. Millor que aquest emmagatzematge sigui en sec (en remull l’aigua cal canviar-la cada dia i pot provocar fongs i acumulació de bacteris).

COL·LOCACIÓ:

-Les gometes han de quedar ajustades als engonals, no sobre les cuixes.

-Amb els bolquers unitalla és convenient revisar periòdicament si l’ajustat dels tancaments és el més adequat al creixement del nadó.